Amazon web services

Nicole van der Tweel - 17 januari 2020

Veel organisaties maken de transitie naar de cloud. In plaats van aankoop van servers, software, datacenter ruimte of netwerk apparatuur, hoeft de organisatie alleen de dienst af te nemen. Amazon Web Services (AWS) is het grootste cloud-serviceplatform ter wereld. Dat houdt in dat AWS verschillende diensten via het internet beschikbaar stelt. Deze diensten zijn altijd en overal toegankelijk, je betaalt voor wat je gebruikt, je hebt geen hoge opstartkosten en je bent niet verantwoordelijk voor het onderhoud. Verschillende grote bedrijven maken gebruik van AWS.

welke diensten levert aws?

Het aanbod aan diensten van AWS is groot, we lichten er hier een aantal toe. Amazon EC2: Het eenvoudige dashboard van Amazon EC2 zorgt ervoor dat je extra capaciteit kunt krijgen en beheren zonder al te veel moeite. Elastisch is het sleutelwoord:. De capaciteit van de cloud kan op elk gewenst moment vergroot of verkleind worden. Opslag en database services: je kunt gebruik maken van uiteenlopende databases en opslagmogelijkheden.

Overal en altijd toegankelijk: Hosting via AWS is over de hele wereld verspreid. Er zijn mogelijkheden om backups te maken en indien nodig weer terug te zetten. 

flexibel en schaalbaar

Een reden voor organisaties om met AWS te werken is dat het flexibel en schaalbaar is. Je kunt alles hosten: van een simpele website tot een ingewikkelde en drukbezochte cloud software. Je kunt meegroeien met het succes van je organisatie of website door meer capaciteit of diensten te gebruiken als jouw site groeit of succesvol is. En je kunt net zo gemakkelijk diensten uitschakelen die je niet meer gebruikt. Op deze manier heb je ook invloed op de kosten, je betaalt voor wat je gebruikt. Nieuwe projecten kunnen zonder hoge opstartkosten opgezet worden.

wat kan tektonikos hierin betekenen? 

Wij beheren diverse AWS sites voor onze klanten. Dat betekent dat wij het onderhoud doen, nieuwe diensten instellen, in de gaten houden of bepaalde diensten nog noodzakelijk zijn. Het flexibele en schaalbare van AWS is gunstig, aan de andere kant is het zaak om met zoveel mogelijkheden door de bomen het bos te kunnen blijven zien. Tektonikos kan je daarbij helpen. Wij hebben veel ervaring met het werken met AWS, kom gerust eens langs om samen de mogelijkheden te verkennen van AWS voor jouw bedrijf.