Bijbaan als developer bij Tektonikos

Issa Hanou - 25 oktober 2019

In 2016 begon ik in Delft met de studie Technische Informatica. Omdat ik dit najaar bijna geen vakken volg, wilde ik graag wat meer werkervaring opdoen. Zodoende kwam ik terecht bij Tektonikos. Ik heb kennis gemaakt met Yessica, een proefdag gevolgd en eind augustus ben ik begonnen. Zo kan ik één dag in de week werken naast mijn studie.

Bij mijn studie leer ik veel theorie en is het vooral opdrachten maken, maar ik kwam er al snel achter dat in de praktijk werken toch wel heel anders is. Er is geen handleiding om te volgen, je doet het allemaal zelf. Veel dingen die ik heb geleerd bij mijn studie komen wel weer terug, zoals de basis van programmeren en werken met Git. 

Hoewel mijn studie focust op werken in Java, komt ook Python aan bod. Bij Tektonikos heb ik tot nu toe vooral gewerkt met Python en Django en recentelijk ook PHP. Met zowel Django als PHP had ik nog geen ervaring, maar ik leerde er al snel mee omgaan. Omdat ik één dag in de week werk, ben ik meestal bezig met het implementeren van kleine features die in één dag te doen zijn. Hierdoor werk ik elke week weer aan iets anders, de ene keer is het meer frontend, dan weer met de database of een backend functionaliteit implementeren.

Het is ontzettend leuk om te werken aan echte projecten en de aanpassingen die ik maak ook echt online terug te kunnen vinden. Ik leer veel van het werken in de praktijk en hoe ik de kennis van mijn studie daadwerkelijk toe kan passen in een bedrijf. 

Daarnaast is de sfeer bij Tektonikos erg leuk om in te werken. We zitten met z'n drieën op kantoor dus we kunnen elkaar makkelijk helpen als de ander net wat meer ervaring met iets heeft. Het is een mooie locatie, lekker beloopbaar vanaf het station en met uitzicht op de Sint Bavo. 

Ik ben erg blij om deze kans te hebben om hier wat ervaring op te kunnen doen, en de mogelijkheid te hebben om dit naast mijn studie te doen, voor een korte periode.