Database design

Bedrijven zijn te druk om zich te bekommeren om het ordenen van hun data. Maar een niet goed ingerichte database kan tot enorme schade leiden. Begin goed of stap over naar een goede oplossing. Zodat jullie je kunnen bezighouden met waar jullie goed in zijn. 

Een goede database is een van de belangrijkste bouwstenen in het fundament van vrijwel alle zakelijke software toepassingen. Omdat dit de plek is waar continu transacties op plaatsvinden. Stel dat je hier iets heel anders van wilt maken? Dat heeft een enorme impact op de organisatie.

Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Bij het ontwerpen van een database komen er vragen aan bod als:

  • Wat is de belangrijkste functie van de database?
  • Welke informatie komt er in?
  • Hoe hard groeit de database?

Op basis hiervan worden de relaties tussen de verschillende data in kaart gebracht en vastgelegd. Soms is het nodig twee verschillende soorten database te gebruiken.

Jullie data

Wat wij belangrijk vinden is dat jullie data van jullie is. Wij bieden altijd toegang tot al jullie data. We maken het makkelijk om een back-up te maken of de informatie voor andere doeleinden te gebruiken middels een API. Zo is er geen vendor lock-in.

Soorten databases

Relationele database

Wij werken met relationele database. Bij voorkeur met MySQL, maar soms ook met Postgres of meer specifieke database types. Hier normaliseren (ordenen) we informatie zoals hierboven beschreven.

Nosql database

Voor projecten waar complexe zoekopdrachten op gedaan moeten kunnen worden werken we ook met zogenaamde NoSQL en zoekindexatie oplossingen zoals MongoDB, Solr, ElasticSearch of Google Big Data.