Strategie

Bedrijfsstrategie en digitale strategie gaan hand in hand. Met brede blik en ruime ervaring verlichten wij je pad. 

Heeft je bedrijf behoefte aan een (web)platform, nieuwe website of app? We bieden consultancy, vanuit hartje Haarlem en op afstand. Ondersteunen bij het uitstippelen van de strategie. We denken mee met de bedrijfsstrategie. Iemand van buitenaf, met de juiste expertise, ziet veelal onbenutte kansen.

 


We maken onderscheid in vier vormen van consultancy en strategie.

Deze gaan aan `de ontwikkeling vooraf en zijn los in te zetten als onafhankelijke tools. 

 

1. Bedrijfsstrategie

Voor zowel interne als externe processen geldt dat je deze alleen goed concreet in kaart kunt brengen als de bedrijfsstrategie helder is. Of je nu bijvoorbeeld een publieke site maakt of intern platform, het is altijd een integraal onderdeel van je bedrijfsprocessen en dus cruciaal deze eerst onder de loep te nemen.

Wij willen echt begrijpen en voelen waar jullie voor staan en waar jullie heen willen. De bedrijfsstrategie stap is er een waar wij 'instappen'. Jullie hebben immers al een idee en veelal al een werkende strategie. Als wij alles begrijpen, kunnen we echt helpen. We kijken er toch een anders naar als buitenstaander met andere expertise. 

Om jullie strategie in kaart te brengen doen we doorgaans meerdere sessies. Hierin gebruiken we tools om de strategie terug te brengen tot de kern en alle belangrijke facetten te omschrijven. De tools die jullie uitdagen om tot de kern te komen en zelf kritisch naar je eigen bedrijf of initiatief te kijken. Het is ontzettend leuk, enerverend en leerzaam om te doen!


2. Bedrijfsprocessen

Hebben jullie je strategie helder? Dan is het tijd om de processen onder de loep te nemen. Zelfs voor niet technische processen is het een goed plan ons mee te laten denken. Wij hebben meer ervaring in huis dan alleen IT en IT behelst meer dan de digitale wereld. We zijn gewend om processen te in kaart te brengen en te analyseren. Offline heb je net zozeer te maken met interactie en workflow.

Het overzicht is belangrijk om te verkrijgen. We willen niet overautomatiseren. Waar dingen menselijk horen te zijn, moeten ze vooral menselijk blijven. De digitale processen dienen enkel ter ondersteuning. Als de bedrijfsprocessen helder zijn, weten we ook wat er digitaal nodig is. 


3. Digitale processen

Welke functionaliteiten zijn er nodig en wat is de flow hiervan? Dit deel van het consultancywerk begin je te zien wat er begint te ontstaan. In een paar sessies, waarin we jullie wensen allemaal meenemen, ga je zien wat jullie gaan (laten) maken. We maken geen design, maar wel een overzicht van alle wensen en wireframes van de meest cruciale processen. Er ontstaat echt een blauwdruk van wat er gemaakt moet worden. In dit stadium wordt ook het benodigde budget duidelijk om de bedachte oplossingen te ontwerpen en implementeren. 

Indien gewenst kunnen we hier ook de proef op de som nemen en mensen uit jullie doelgroep vragen om het prototype te testen. Waarom gaat het goed, reageert de doelgroep zoals we hadden verwacht? Hebben we nog best practices gemist tijdens het technisch ontwerp? 


4. Keuze (web)technologie

Na 21 jaar programmeren heeft oprichtster Yessica van Roozendaal al de nodige technologieën zien komen en gaan. Ook hebben we gezien hoe bedrijven en organisaties van klein tot ontzettend groot gekozen hebben en hoe die keuze heeft uitgepakt. We hebben intern en extern experts om te helpen met kiezen. Yessica zal deze fase altijd persoonlijk oppakken.

We kijken naar korte en lange termijn. Ook kijken we naar de grootte van jullie bedrijf en toekomst van de software. 

Je kunt ons inhuren voor een onafhankelijke analyse. Wil je dat wij iets voor je maken, dan kiezen we uit een set die wij goed kennen en zelf alle vertrouwen in hebben. Dit is het enige onderdeel van het strategieproces dat anders is voor onze software afnemers.

Gaat het om externe ontwikkeling of intern bij de klant zelf, dan kijken we wel naar de ervaring van de kandidaten. Een nieuwe technologie eigen maken is niet zo makkelijk als het lijkt. 

 


Ook gebruik maken van onze strategie consultancy service? Neem contact met ons op.